Vanaf nu te bewonderen op onze site

In gesprek met onze nieuwe helden

Big Amsterdam groeit! We verwelkomen drie nieuwe helden; een Account Manager, DTP Designer en Social Content Maker. We maakten mooie portretfoto’s en stelden Dirk, Midas en Giulia een aantal vragen om erachter te komen wie ze zijn en waarom juist zíj zo goed bij Big passen.

Wie zijn Dirk, Midas en Giulia?

Dirk is een echte globetrotter. Hij mag dan wel een geboren Hagenees zijn, maar heeft een groot deel van zijn leven in het buitenland gewoond.

“Dat klopt, ik ben grotendeels opgegroeid in Duitsland en Slowakije en heb ook nog in Canada gewoond. Maar nu woon ik in Amsterdam, om de hoek van het Big kantoor waar ik Account Manager ben! Ik loop ’s ochtends graag een rondje door de stad, of ga hardlopen als ik gemotiveerd wakker word. En in het weekend draai ik mijn hand niet om voor een goed potje voetbal met vrienden of een middag op het terras in de zon.”

Midas is een enthousiasteling die barst van de creativiteit. Dat is mooi, want juist die eigenschap kan hij kwijt in zijn functie als DTP Designer!

“Ik ben geboren in Utrecht en op mijn vijfde verhuisd naar Schagen, waar ik ben opgegroeid en nog steeds woon. Ik ga er graag op uit, dus je kan mij daar in het weekend zomaar tegenkomen in de stad, op een terras, op de bowlingbaan of in de bioscoop. Maar, ik ben van plan om dit jaar naar Amsterdam te verhuizen. Zo ben ik meteen dichterbij kantoor.”

Giulia is een nieuwe toevoeging aan het social team. In haar rol als Social Content Maker zal ze zowel creatief als georganiseerd aan het werk gaan.

“Ik ben geboren en getogen in Amersfoort. Voor mijn studie heb ik even in Parijs en Amsterdam gewoond, maar ben inmiddels weer terug op het vertrouwde thuishonk. Ik vind het nog steeds fijn om in Amsterdam te zijn, zeker op een locatie als dat van het Big kantoor waar ik ben begonnen als Social Content Maker. Daarnaast ben ik altijd te porren voor een weekend Parijs, een spelletjesavond, maar kan ook genieten van het bingen van series of urenlang door TikTok scrollen.”

Midas van Koolwijk

"Mij zal je dan ook niet vaak nee horen zeggen, ik probeer altijd een weg te vinden om iets mogelijk te maken." – Midas
En hoe zijn jullie bij Big terechtgekomen?

Over een ding zijn Midas, Giulia en Dirk het eens: ze willen mooi en inspirerend werk maken. Na hun eerste gesprek hadden ze alle drie het gevoel dat Big wel eens een heel fijn thuis zou kunnen gaan worden.

Dirk geeft aan dat hij vooral de wendbaarheid van ons als bureau zo fijn vindt. Grote dingen snel laten gebeuren, nauw met klanten samenwerken, en daardoor mooie en creatieve campagnes kunnen neerzetten.

Wanneer kijk je met een goed gevoel terug op een werkdag?

Een goede werkdag is voor Dirk geslaagd wanneer een klant net zo enthousiast is over een concept als wij, vertelt hij. Zo’n concept komt tot leven met behulp van de creatieve uitwerkingen van Giulia en Midas. Iets waar ze allebei erg blij van worden. Bij een goed idee gaan hun handjes jeuken, de hersens kriebelen en komt de let’s-go-mentaliteit bij hen naar boven. Giulia vult aan:

“Ik krijg energie als we tijdens een brainstorm een creatief concept tot leven zien komen, en ik meteen voel dat het vet gaat worden.”

Dirk Bansema

"Een dag is voor mij geslaagd als een klant net zo enthousiast is over een concept als wij." – Dirk
Wat is een campagne die jullie écht heeft geïnspireerd?

Giulia krijgt kippenvel van campagnes met een maatschappelijk hart. Zoals die van SIRE: kinderen in armoede. Dat start volgens haar het juiste gesprek en vergroot het bewustzijn rondom een belangrijk onderwerp. Ooit hoopt zij ook een social campagne te bedenken die mensen raakt. Ook Dirk heeft een favoriet. De Passport Beer Fridge: een campagne van het biermerk Molson Canadian. Het bedrijf plaatste in grote Europese steden overal ijskasten gevuld met dit bier. Deze ijskasten konden alleen geopend worden door een Canadees paspoort te scannen. Het leverde enorm veel publiciteit op in binnen- en buitenland. Erg tof, vindt Dirk.

Giulia van Hattum

Een campagne die Midas erg inspireert, is de welbekende Nike campagne uit 2018 voor het 30e jubileum van ‘Just do it’. Hoe Colin Keapernick het gezicht van deze campagne werd met de sterke uitspraak: Believe in something, even if it means sacrificing everything, Just do it. En dat ze het ondanks de verwachte verdeeldheid, toch publiceerden, maakte deze campagne zo sterk, vindt hij.

Toekomstige campagne van jouw hand dus, Midas? 😉

Midas lacht: dat is wel een droom ja.

“Iets creëren waar mensen het over 50 jaar nog over hebben. Iets wat na een tijdje zo in de samenleving is geïntegreerd dat het als normaal wordt gezien. Iets wat misschien zelfs een werkwoord wordt, zoals googlen of whatsappen!”

We zijn blij om deze drie aanwinsten aan ons team toe te mogen voegen. Op naar veel meer mooi én creatief werk!
Bas Jongerling Creatief Directeur